6 november 2023

Leerlingen 5de jaar naar Berlijn

De leerlingen van het vijfde jaar keren na de herfstvakantie terug met een rugzak vol herinneringen aan hun cultuurreis naar Berlijn.

Tijdens de herfstvakantie organiseerde het Inspirocollege haar eerste reis naar Berlijn. De leerlingen van het vijfde jaar konden vrijblijven inschrijven voor een leerrijke reis vol cultuur en historie.

Hotspots

47 Leerlingen en 6 leerkrachten hebben genoten van hun goedgevulde vijfdaagse langs de hoogtepunten van Berlijn.

Ze bezochten het concentratiekamp Sachsenhausen en konden genieten van de Berlijnse stadtkultur in het Mauerpark met zijn vele foodtrucks en de zondagse vlooienmarkt. Vanuit de Fernsehntorn (203 meter hoog) kregen ze een panoramisch uitzicht op Berlijn en in de Brandenburger Tor speelden ze een interactief spel.

Op het programma stonden ook de Alexanderplatz, Marienkirche, Checkpoint Charlie, het Jodenmuseum en het Stasi-museum. Bij Alexanderplatz werden ze beloond met tijd om te shoppen, iets lekker te eten en gezellig samen te zijn. Natuurlijk bracht de groep ook een bezoek aan de overblijfselen van de Berlijnse muur waar de leerlingen hun reis vereeuwigden in een workshop streetart.

Een rugzak vol onvergetelijke herinneringen dus! Bekijk het fotoalbum en de video van hun graffitikunstwerk op onze Facebook pagina.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht