buitenshuis leren

Reizen en uitstappen 🚌

Onderwijzen gebeurt niet alleen binnen de schoolmuren. Wanneer we het nodig vinden, trekken we er samen op uit om ‘buitenshuis’ te leren.

Reizen

Het Inspirocollege heeft een grote reiscultuur. Engeland, Parijs, Italië, … De thuisblijvers kunnen telkens een vervangprogramma volgen.

Italië

De reis naar Italië is het hoogtepunt voor onze zesdejaars. Anderhalve week zuiderse cultuur; een reis die je niet gemakkelijk vergeet. Dit schooljaar wordt de reis naar Italië, o.w.v. de coronamaatregelen, uitzonderlijk uitgesteld naar de lente. Welke bezienswaardigheden bezoeken we zoal? De scheve toren van Pisa, tandem rijden over de wallen in Lucca, Firenze en het Uffizimuseum, het middeleeuwse dorpje San Gimignano, Siena, Pompei, La Sorgente, waar we leerlingen laten kennismaken met het Typische Italiaanse eten, Rome, Assisi en Venetië.

Parijs

De vierdejaars gaan op tweedaagse naar Parijs en bezoeken er o.a. het kasteel van Versailles, de oevers van de Seine en de belangrijkste bouwwerken van de stad, de Notre-Dame en het Quartier Latin.

Engeland

Voor de tweedejaars is het elk schooljaar uitkijken naar de Engelandreis. Drie dagen ondergedompeld worden in de Angelsaksische cultuur, met als hoogtepunt de City, Londen. Omwille van de verstrengde reismaatregelen naar Groot-Brittanië, wijken we dit schooljaar uit naar het bruisende Amsterdam.

Uitstappen

Tweedaagse 1ste jaar

Om elkaar en de klastitularis beter te leren kennen, gaan de leerlingen van het eerste jaar in september op tweedaagse naar Voeren. 

Inleefdagen 6de jaar

Het zesde jaar gaat elk jaar op ‘inleefdagen’, een tweedaags verblijf in de Westhoek, met bezoeken aan de Dodengang in Kaaskerke (Diksmuide), de Duitse begraafplaats van Langemark, de Britse begraafplaats Tyne Cot Memorial en de Menenpoort in Ieper.

Skireis

Nieuw sinds 2 schooljaren is onze skireis. Tijdens de krokusvakantie trekken we naar Italië om een week sportief samen te zijn. Deze reis is vrijblijvend voor leerlingen en leerkrachten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.