buitenshuis leren

Reizen en uitstappen 🚌

Onderwijzen gebeurt niet alleen binnen de schoolmuren. Wanneer we het nodig vinden, trekken we er samen op uit om ‘buitenshuis’ te leren.

Reizen

Het Inspirocollege heeft een grote reiscultuur. Engeland, Parijs, Italië, … De thuisblijvers kunnen telkens een vervangprogramma volgen.

Italië

De reis naar Italië is het hoogtepunt voor onze zesdejaars. Anderhalve week zuiderse cultuur; een reis die je niet gemakkelijk vergeet. Sinds het coronatijdperk wordt deze reis niet meer in de herfstvakantie, maar wel in de lente (paasvakantie) gepland. Welke bezienswaardigheden bezoeken we zoal? De scheve toren van Pisa, tandem rijden over de wallen in Lucca, Firenze en het Uffizimuseum, het middeleeuwse dorpje San Gimignano, Siena, Pompei, La Sorgente, waar we leerlingen laten kennismaken met het Typische Italiaanse eten, Rome, Assisi en Venetië.

Parijs

De vierdejaars gaan drie dagen naar Parijs en bezoeken er o.a. het kasteel van Versailles, het Louvre, de oevers van de Seine en de belangrijkste bouwwerken van de stad, de Notre-Dame en het Quartier Latin.

Amsterdam

Voor de tweedejaars is er sinds het schooljaar 2021-2022 een alternatief voor de Engelandreis. Omwille van de verstrengde reismaatregelen naar Groot-Brittanië, wijken we nu 2 dagen uit naar het bruisende Amsterdam en naar de Delta-werken in Rotterdam.

Berlijn

Vanaf schooljaar 2023-2024 gaan we ook met de vijfdejaars op buitenlandse reis. Zij kunnen tijdens de Allerheiligenvakantie vrijblijvend mee op vijfdaagse cultuurreis langs de highlights van Berlijn.

Uitstappen

Tweedaagse 1ste jaar

Om elkaar en de klastitularis beter te leren kennen en samen te bouwen aan een positief klasklimaat, gaan de leerlingen van het eerste jaar in september op tweedaagse. In 2022 was dit voor het eerst naar Maastricht en omgeving met o.a. een bezoek aan de mijn van Blegny en de mergelgrotten van Kanne.

Inleefdagen 6de jaar

Het zesde jaar gaat elk jaar op ‘inleefdagen’: een tweedaags verblijf in de Westhoek waarmee zij zich kunnen inleven in de harde realiteit waarmee burgers en soldaten tijdens de twee wereldoorlogen geconfronteerd werden en erover bezinnen. Ze bezoeken bijvoorbeeld de Dodengang in Kaaskerke (Diksmuide), de Duitse begraafplaats van Langemark, de Britse begraafplaats Tyne Cot Memorial en de Menenpoort in Ieper.

Skireis

Nieuw sinds enkele schooljaren is onze skireis. Tijdens de krokusvakantie trekken we naar Italië om een week sportief samen te zijn. Deze reis is vrijblijvend voor leerlingen en leerkrachten.

Contacteer ons