13 december 2021

Inspirocollege en PXL zetten samen in op STEM-onderwijs

Zowel het Inspirocollege als de PXL-STEM Academy hebben heel wat innovatieve projecten uitgewerkt om wetenschappen, techniek en technologie in de kijker te zetten. Maar samen sta je altijd sterker.

Ondertussen zijn beide instellingen uitgegroeid tot officieel erkende STEM-academies en hebben ze elkaar gevonden in hun missie om zowel jongens als meisjes te motiveren om voor een STEM-opleiding te kiezen.

STEM

We staan als samenleving voor heel wat uitdagingen: energie, mobiliteit, klimaat… Als we die uitdagingen willen aangaan, hebben we jongeren nodig die gepassioneerd zijn in wetenschappen, wiskunde en technologie”, klinkt het. “Door het organiseren van STEM-workshops in de lagere scholen gaan we gericht op zoek naar jongeren met een sterke interesse in STEM. Jongeren ervaren zo zelf hun talenten om hopelijk uit te groeien naar de ingenieurs van morgen. Vanaf de overstap naar het secundair onderwijs staan we klaar om deze jongeren klaar te stomen tot volwaardige wetenschappers. We zijn ervan overtuigd dat we als Inspirocollege en Hogeschool PXL jongeren kunnen stimuleren om op een positieve, uitdagende en motiverende manier voor een succesvolle STEM-opleiding te kiezen”, besluit Mieke Vanormelingen, coördinator van de PXL-STEM Academy.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht