9 december 2022

Inspirocollege wandelt voor de Warmste Week

Het Inspirocollege, méér dan een school, vlamt mee tegen kansarmoede.

de warmste school

Het Inspirocollege zet zich dit jaar in voor de solidariteitsactie ‘De warmste week’. Onze leerlingen en leerkrachten organiseren heel wat acties om geld in te zamelen voor organisaties die zich inzetten tegen kansarmoede, een brandend actueel thema dat vandaag nog versterkt wordt door de economische crisis die de wereld doormaakt, met als slotactie onze sponsorwandeling naar Hasselt op 20 december.

We vinden dit als school een belangrijk thema en willen hier tijdens de kerstperiode volop aandacht aan besteden. Het is belangrijk om onze jongeren bewust te maken voor het probleem van kansarmoede in de wereld, maar ook in hun eigen omgeving, de schoolse context.

de warmste week @Inspiro

🧡 Tijdens de godsdienstlessen hebben we rond het thema gewerkt om de leerlingen te sensibiliseren.

🧡 In de week van 05.12 tot 09.12 liep op het Inspirocollege de warmste week en organiseerden leerlingen en leerkrachten allerlei acties tijdens de middagpauze om zoveel mogelijk geld bijeen te sparen:

  • LO-challenges
  • een pop up kerstconcert door het schoolkoor
  • verzoeknummers die over de speelplaats knallen
  • de warmste manicures door de leerlingen van een talentuur
  • een maaltijd voor leerkrachten gekookt door leerlingen
  • verkoop van allerlei zelfgemaakte spulletjes zoals cake, notitieboekjes geknutseld door leerlingen, gepersonaliseerde (w)armbandjes en zelfgemaakte kerstkaartjes

warme kleding

Omdat niet iedereen zich tijdens de koude dagen warm kan kleden, verzamelen we truien, mutsen, handschoenen, jassen en sjaals in onze kledingcontainer op de speelplaats. Alle maten zijn welkom, voor kinderen en volwassenen, wij zorgen ervoor dat alles goed terecht komt.

warme wandeling 🧡 

Als grote slotactie van onze warmste week, organiseren we een sponsortocht naar de uitzendweide in Hasselt: met alle eerstejaars (en alle andere leerlingen en leerkrachten die mee willen wandelen) leggen we een sponsorwandeling af van 13 km op dinsdag 20.12, een wandeltocht vergezeld door een medisch team, een bezemwagen, rustmomenten en leuke opdrachten voor onderweg.

Elke leerling laat zich voor deze tocht zoveel mogelijk sponsoren door ouders, familie, sympathisanten, …!

warme school

Vlam met ons mee en toon samen met ons aan de buitenwereld dat we niet alleen een bruisende maar ook een warme school zijn! Wij duimen alvast dat we met zijn allen een mooi bedrag bij elkaar gespaard krijgen. 🧡 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht