Jaarthema

De kracht van verbinden 🔭

Elk schooljaar heeft het katholiek secundair onderwijs een nieuw jaarthema. Hiervoor inspireren we ons steeds op een evangelietekst.

Een pedagogie van de hoop is een fundament en bindmiddel voor een katholieke dialoogschool. Ze is gericht op een brede en diepe vorming van de mens in al zijn facetten.

Acht wegwijzers geven richting naar Jezus’ voorbeeld: duurzaamheid, gastvrijheid, generositeit, kwetsbaarheid en belofte, rechtvaardigheid, uniciteit in verbondenheid, verbeelding en de inspiratie van je eigen school.

Ze helpen je om onderweg vreugde te vinden en de kracht van verbinden te ervaren.

De kracht van verbinding

Evangelietekst

“Jezus zei tegen zijn leerlingen: ‘Ik ben de stam van Gods druivenplant, en jullie zijn de takken … Jullie moeten met mij verbonden blijven, en ik met jullie. Want alleen dan kunnen jullie op een goede manier leven. Net zoals er alleen druiven groeien aan takken die aan de stam vastzitten. Aan losse takken kunnen geen druiven groeien. Ik ben de stam van de druivenplant en jullie zijn de takken. Als jullie met mij verbonden blijven en ik met jullie, dan zul je veel goeds kunnen doen.”
Jo 15,1-5 passim – Bijbel in Gewone Taal

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.