5 december 2022

Leerlingen 2.3b beslissen om Sinterklaas een handje te helpen

Eén van de leerplandoelstellingen in het vak Maatschappij & Welzijn is het deelnemen aan een sociaal project. De leerlingen van klas 2.3b kregen een dubbele opdracht: breng de sociale projecten en goede doelen in jouw omgeving in kaart. En kies er één uit om actief aan te participeren.

kansarmoede

Niet alleen het thema van de Warmste Week, maar ook van deze speciale actie. Onze 13-jarige hulp-sinterklazen beseften dat er in hun gemeente en omgeving heel wat gezinnen zijn die het met weinig moeten stellen, en het in deze periode extra moeilijk hebben. Dus kozen ze om deel te nemen aan het sociale project vzw Warm Hart, een vereniging uit Houthalen-Helchteren die zich inzet voor kwetsbare gezinnen en al jarenlang strijdt tegen kinderarmoede.

Hun actie? Ervoor zorgen dat kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, toch sinterklaas kunnen vieren en cadeautjes krijgen. Ze vroegen niet om geld, maar om de cadeautjes zelf en startten met het inzamelen van speelgoed.

eigen initiatief

De leerlingen namen de volledige communicatie zelf in handen. Via een oproep op Smartschool vroegen ze naar speelgoed bij hun medeleerlingen, ouders, directie en leerkrachten, ze verspreidden posters in alle klassen, maakten een spandoek op de speelplaats, organiseerden inzamelplekken op school en zorgden voor zichtbaarheid op de sociale media van de school. De klasgroep nam zelf contact op met de vereniging om hun actie mee te delen, om af te stemmen waar precies nood aan is en maakte alle praktische afspraken om het speelgoed tijdig te bezorgen. Ondertussen werd er heel wat speelgoed gedoneerd: de leerlingen zorgden ervoor dat alles gesorteerd en gereinigd werd en zijn het persoonlijk gaan afleveren bij vzw Warm Hart. Dankzij deze ondernemende leerlingen zijn heel wat kinderen in onze gemeente dan toch niet naast de pakjesboot gevallen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht