8 mei 2023

Leerlingen 6 GWW op stage in Finland

De leerlingen van het zesde jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen zijn net terug van een twee weken durende stage in Finland.

Erasmus+

Onze school neemt deel aan het Erasmus+ Project, het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Dankzij dit programma konden we met onze laatstejaarsstudenten GWW voor het tweede jaar op rij op Europese uitwisseling  naar Finland.

Gezondheidszorg

De leerlingen doken er in de Finse gezondheidszorg en bezochten er onder anderen Pönkka Clubhouse, waar men individuën met een mentale beperking een warme zinvolle dagbesteding biedt. Ze werden ook ontvangen door de Lutherse kerk: zij bieden inlooptherapie aan mensen die worstelen met mentale problemen. De leerlingen gingen zichzelf voorstellen in een gezellige kleinschalige lagere school en kregen een rondleiding in de universiteit van Oulu.

Finland

Tussendoor werd er gewerkt aan de GIP en af en toe was er tijd voor ontspanning: Oulu, een zonsondergang in Nallikari, Helsinki, de poolcirkel en de rendieren van Lapland! Het was een indrukwekkende stage vol leermomenten en verrijkende ervaringen voor onze leerlingen. Bekijk hun foto’s op onze Facebookpagina.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht