30 november 2022

LEGO-team wint de award voor beste innovatieproject

Vrijdag 2 december was het tijd voor de regiofinale van de FIRST® LEGO® Challenge. En ons team viel in de prijzen voor het beste innovatieproject met hun zelfgemaakte sportdrank InspHERO boost🧡

Energielevel

De internationale wedstrijd First Lego League draait dit jaar rond het thema “Superpowered”.

Onze leerlingen hebben besloten om zichzelf als onderzoeksobject te nemen en hun eigen energiebehoefte te bestuderen. Ze vragen zich af op welke manier ze hun meest energierijke level kunnen bereiken. Hiervoor hebben ze een onderzoek gestart naar sportvoeding: zo konden ze de beste ingrediënten selecteren om een eigen “Superpowered-drankje” uit te vinden waarmee ze nooit geziene prestaties (mentaal of fysiek) kunnen  leveren.

proef op de som

Ze gaven zich onder andere helemaal voor de wetenschap bij Motion to Balance. Ze kregen een beestige workout voorgeschoteld onder professionele sportbegeleiding van Mevr. Ceyssens en onder de medische begeleiding van Mevr. Costa. Binnenkort doen ze het nog eens over, maar dan met ondersteuning van hun eigen sportdrankje.

Samenwerken

Deelnemen aan de First Lego League; dat betekent niet alleen je inzetten voor het meest innovatieve project of het beste robotontwerp, maar ook samenwerken, één van de Core Values van de FIRST® LEGO® League Challenge. Ons LEGO team trok daarom naar Basisschool de Griffel in Houthalen-Oost om team-overschrijdend samen te werken: zij hebben de pech dat hun begeleidende leerkracht is uitgevallen en dus gingen onze leerlingen hen verder op weg helpen met de programmatie van hun LEGO robots. Ook hebben we geluisterd naar hun innovatieproject en wat tips & tricks weggegeven om op te vallen bij de jury.
🧡 Het was leuk om een ander team te helpen en hen een hart onder de riem te steken, én ons team heeft zelf ook weer wat bijgeleerd.

 

Energielevel

Na hun sportproeven bij Motion to Balance gingen de leerlingen met al hun bevindingen en meetresultaten van de sportproeven aan de slag. 🏋️‍♀️ De analyses gaven snel uitsluitsel …: het sportvermogen van onze atleten zat goed, maar de recuperatie en de suikerbevoorrading konden nog een stuk beter. Onze leerlingen waren niet te stoppen dus … op naar het labo om hun eigen sportdrankje te prepareren! 🤸‍♀️
 
Met de juist afgemeten hoeveelheid maltodextrine en nog wat *** en *** (geheime ingrediënten die we niet mogen communiceren van onze atleten) hebben ze een gevaarlijk energetische drankbom gecreëerd, genaamd InspHERO boost! De volgende dagen moesten uitwijzen of onze atleten voorbereid waren om deze energiebom op te nemen en hun spieren te voorzien van de meest kwalitatieve brandstof.
 

finale

En of ze voorbereid waren! Vrijdag 2 december trokken onze helden naar de regiofinale in Hasselt, stelden hun project voor aan de jury én wonnen de award voor beste innovatieproject! Proficiat aan alle deelnemers en bedankt aan iedereen die van ons drankje kwam proeven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht