POP-uren

Ontplooi je tot de beste versie van jezelf 🔭

Weet jij nog niet wat je later wil worden? Dankzij onze POP-uren kan je verschillende werelden verkennen. Leer bijvoorbeeld dansen, acteren, koken of ontdek de STEM-wereld. En ontdek waar jij goed in bent.

In elke graad stimuleren we je om je steeds verder persoonlijk te ontwikkelen en zo te komen tot de beste versie van jezelf. Dit gebeurt in alle lessen maar je krijgt ook zelf inspraak door in jouw lessentabel te kiezen voor die POP-uren die jou liggen.

Studiekeuze

Vanaf het eerste jaar volg je POP-uren, bovenop het basispakket en jouw ontdekkingsmodule. Zo krijg je de kans om te proeven van verschillende werelden en te ontdekken wat je graag doet en waar je goed in bent. Dat helpt je om mee te bepalen welke studiekeuze het best bij je past. 

Tijdens de POP-uren ga je in een aangename sfeer aan de slag met creatieve opdrachten, groepswerk, presentaties, zelfstandig werk, … Deze afwisseling stimuleert je om op verschillende manieren zicht te krijgen wat je in de toekomst wilt doen.

verkennend

In de eerste graad zijn deze POP-uren verkennend: je krijgt de kans om verschillende werelden beter te leren kennen. Je volgt per semester iedere week twee uur één van je POPkeuzes en kan bv. leren dansen, acteren, je ontdekt verschillende sporten, je scherpt je talenkennis aan, ontdekt de STEM-wereld,  …

verbredend

Wij vinden het belangrijk dat je breed gevormd wordt tot een kritisch maatschappelijk individu. Daarom zijn de POP-uren in de tweede graad  verbredend en zorgen ze ervoor dat je een brede algemene kennis verwerft binnen verschillende maatschappelijke uitdagingen van vandaag: hoe ga je om met de klimaatproblemen, hoe zit het met onze Europese identiteit, hoe zorg je voor een gezond lichaam in een gezonde geest, …?

Je maakt een keuze  uit 3 carrousels en één POPcarrousel zal je doorlopen gedurende één schooljaar. Ieder trimester komt één van de drie POPuren aan bod. Tijdens deze uren ga je op ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf. De zelfkennis die je daarmee ontwikkelt, komt later goed van
pas.

verdiepend

In de derde graad zijn de POP-uren verdiepend en kan je, afhankelijk van je studerichting, kiezen voor domeinen waarin jij je nog beter wilt voorbereiden op jouw studiekeuze straks in het hoger onderwijs. Denk aan statistiek, filosofie, wiskunde +, psychologie, een extra vreemde taal, … Wij vinden het belangrijk dat je zelf kan ontdekken en bepalen waarin je wilt groeien om zo te ontdekken waar je studietoekomst ligt. Je zal gestimuleerd worden in de zoektocht naar jouw sterktes en interesses om zo alles uit jezelf te halen.

Je kiest 4 POPuren per graad uit een richtingsgebonden cluster en volgt elk semester 2 POP-uren per week.

POP jij mee?

Bekijk hier welke POP-uren je kan kiezen per graad.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.