POP-uren

Ontplooi je tot de beste versie van jezelf 🔭

Weet jij nog niet wat je later wil worden? Dankzij onze POP-uren kan je verschillende werelden verkennen. Leer bijvoorbeeld dansen, acteren, koken of ontdek de STEM-wereld. En ontdek waar jij goed in bent.

In elke graad stimuleren we je om je steeds verder persoonlijk te ontwikkelen en zo te komen tot de beste versie van jezelf. Dit gebeurt in alle lessen maar je krijgt ook zelf inspraak door in jouw lessentabel te kiezen voor die POP-uren die jou liggen.

verkennend

In de eerste graad zijn deze POP-uren verkennend: je krijgt de kans om verschillende werelden beter te leren kennen. Je kan bv. leren dansen, dansen, acteren, je ontdekt verschillende sporten, je scherpt je talenkennis aan, ontdekt de STEM-wereld,  …

verbredend

In de tweede graad zijn de POP-uren verbredend en zorgen ze ervoor dat je een brede algemene kennis verwerft binnen verschillende maatschappelijke uitdagingen van vandaag: hoe ga je om met de klimaatproblemen, hoe zit het met onze Europese identiteit, hoe zorg je voor een gezond lichaam in een gezonde geest, …?

verdiepend

In de derde graad ten slotte zijn de POP-uren verdiepend en kan je, afhankelijk van je studerichting, kiezen voor domeinen waarin jij je nog beter wilt voorbereiden op jouw studiekeuze straks in het hoger onderwijs. Denk aan statistiek, filosofie, wiskunde +, psychologie, een extra vreemde taal, …

Studiekeuze

Vanaf het eerste jaar volg je POP-uren, bovenop het basispakket en jouw ontdekkingsmodule. Zo krijg je de kans om te proeven van verschillende werelden en te ontdekken wat je graag doet en waar je goed in bent. Dat helpt je om mee te bepalen welke studiekeuze het best bij je past.  Je kiest semestrieel voor een ander POP-uur van 2 lestijden.

Tijdens de POP-uren ga je in een aangename sfeer aan de slag met creatieve opdrachten, groepswerk, presentaties, zelfstandig werk, … Deze afwisseling stimuleert je om op verschillende manieren zicht te krijgen wat je in de toekomst wilt doen.

POP jij mee?

Wij werken momenteel aan het aanbod POP-uren dat we zullen aanbieden vanaf september 2023. Bekijk hier binnenkort welke POP-uren je kan kiezen per graad.

  • Brochure POP-uren 1ste jaar
  • Brochure POP-uren 2de graad 
  • Brochure POP-uren 3de graad

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.