POP UREN

Ontplooi je tot de beste versie van jezelf 🔭

Weet jij nog niet in welke richting je later wil verder studeren? Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) kan je verschillende werelden verkennen. Leer bijvoorbeeld meer over acteren,  sport of journalistiek en ontdek waar jij goed in bent.

Binnen de POP-uren bepaal je zelf in welke breed-maatschappelijke interessegebieden je jezelf wil ontplooien. Je ontdekt waar je kwaliteiten of uitdagingen liggen en krijgt feedback op de competenties die je toont. Het verrijkt je zelfbeeld en zorgt voor een goede kijk op je sterktes.

Ontpop jezelf en blink uit

Wij stimuleren jou om te ontdekken waar jouw sterktes en interesses liggen om zo alles uit jezelf te halen wat in je zit. Dan pas kan je je maximaal ontwikkelen en uitblinken.

Tijdens de POP-uren ga je in een aangename sfeer aan de slag met creatieve opdrachten, groepswerk, presentaties, zelfstandig werk, … Deze afwisseling stimuleert je om op verschillende manieren zicht te krijgen op wat je in de toekomst wilt doen.

1. pop skills

In de eerste graad kies je POP SKILLS: je krijgt de kans om verschillende werelden te verkennen. Je volgt per semester iedere week twee uur één van je keuzes en kan bv. leren dansen, acteren, je ontdekt verschillende sporten, je scherpt je talenkennis aan, verkent de STEM-wereld,  …

2. pop enlarge

Wij vinden het belangrijk dat je breed gevormd wordt tot een kritisch maatschappelijk individu. In de tweede graad wordt daarom de focus tijdens de POP-uren (Persoonlijk ontwikkelingsplan) gelegd op het verbreden van je kennis en het verruimen van je blik op de wereld: hoe ga je om met de klimaatproblemen, hoe zit het met onze Europese identiteit, hoe zorg je voor een gezond lichaam in een gezonde geest, …?

Je maakt een keuze uit 3 carrousels en één POPcarrousel zal je doorlopen gedurende één schooljaar. Ieder trimester komt één van de drie uren aan bod. Tijdens deze uren ga je op ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf. De zelfkennis die je daarmee ontwikkelt, komt later goed van pas.

3. POP UPSCALE

In de derde graad zijn de POP-uren bedoeld om je te verdiepen binnen het studiedomein waarin jouw studierichting zich situeert. Zo zullen ze bijdragen tot het maken van een gepaste studiekeuze naar het hoger onderwijs met maximale kans op slagen. Denk aan statistiek, filosofie, wiskunde plus, psychologie, een extra vreemde taal, … Wij vinden het belangrijk dat je zelf kan ontdekken en bepalen waarin je wilt groeien om zo te ontdekken waar je studietoekomst ligt. Je zal gestimuleerd worden in de zoektocht naar jouw sterktes en interesses om zo alles uit jezelf te halen.

Je kiest 3 POP-uren per graad uit een richtingsgebonden cluster. Per semester zal je iedere week twee uur één van je POP-keuzes volgen, waarin je op ontdekkingstocht gaat naar de beste versie van jezelf.

In het 6de jaar volg je verplicht het POP-uur onderzoekscompetentie. Natuurlijk krijg je hier wel de vrijheid om te kiezen voor een onderwerp dat nauw aansluit bij jouw interesses.

POP jij mee?

Bekijk hier welke POP-uren je kan kiezen per graad.

Contacteer ons