POP SKILLS

Ontplooi je tot de beste versie van jezelf 🔭

Weet jij nog niet in welke richting je later wil verder studeren? Dankzij ons Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) kan je verschillende werelden verkennen. Leer bijvoorbeeld meer over acteren, beeldende kunst of de STEM-wereld en ontdek waar jij goed in bent.

Binnen de POP SKILLS bepaal je zelf in welke breed-maatschappelijke interessegebieden je jezelf wil ontplooien. Je ontdekt waar je kwaliteiten of uitdagingen liggen en krijgt feedback op de competenties die je toont.
Het verrijkt je zelfbeeld en zorgt voor een goede kijk op je sterktes.

Ontpop jezelf en blink uit

Wij stimuleren jou om te ontdekken waar jouw sterktes en interesses liggen om zo alles uit jezelf te halen wat in je zit. Dan pas kan je je maximaal ontwikkelen en uitblinken.

Tijdens de POP SKILLS ga je in een aangename sfeer aan de slag met creatieve opdrachten, groepswerk, presentaties, zelfstandig werk, … Deze afwisseling stimuleert je om op verschillende manieren zicht te krijgen wat je in de toekomst wilt doen.

verkennend

In de eerste graad zijn deze POP SKILLS verkennend: je krijgt de kans om verschillende werelden beter te leren kennen. Je volgt per semester iedere week twee uur één van je keuzes en kan bv. leren dansen, acteren, je ontdekt verschillende sporten, je scherpt je talenkennis aan, ontdekt de STEM-wereld,  …

verbredend

Wij vinden het belangrijk dat je breed gevormd wordt tot een kritisch maatschappelijk individu. Daarom zijn de POP SKILLS in de tweede graad  verbredend en zorgen ze ervoor dat je een brede algemene kennis verwerft binnen verschillende maatschappelijke uitdagingen van vandaag: hoe ga je om met de klimaatproblemen, hoe zit het met onze Europese identiteit, hoe zorg je voor een gezond lichaam in een gezonde geest, …?

Je maakt een keuze  uit 3 carrousels en één POPcarrousel zal je doorlopen gedurende één schooljaar. Ieder trimester komt één van de drie uren aan bod. Tijdens deze uren ga je op ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf. De zelfkennis die je daarmee ontwikkelt, komt later goed van
pas.

verdiepend

In de derde graad zijn de POP SKILLS verdiepend en kan je, afhankelijk van je studerichting, kiezen voor domeinen waarin jij je nog beter wilt voorbereiden op jouw studiekeuze straks in het hoger onderwijs. Denk aan statistiek, filosofie, wiskunde +, psychologie, een extra vreemde taal, … Wij vinden het belangrijk dat je zelf kan ontdekken en bepalen waarin je wilt groeien om zo te ontdekken waar je studietoekomst ligt. Je zal gestimuleerd worden in de zoektocht naar jouw sterktes en interesses om zo alles uit jezelf te halen.

Je kiest 4 uur POP SKILLS per graad uit een richtingsgebonden cluster en volgt elk semester 2 uren per week.

POP jij mee?

Bekijk hier welke POP SKILLS je kan kiezen per graad.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.