Schoolsport

Want sporters beleven meer 🏀⚽️

Het stimuleren van de wisselwerking tussen het vak LO en de naschoolse sport vinden wij als school erg belangrijk. We moedigen de leerlingen dan ook regelmatig aan om actief deel te nemen aan interscolaire wedstrijden.

Sport op school

Sport en bewegen hebben een positieve invloed op de gezondheid en leerprestaties van kinderen en jongeren. Beweging heeft een positief effect op de hersenstructuur en executieve functies, op aandacht en concentratie, op motorische- en beweegvaardigheden en op fitheid, allemaal belangrijke factoren om te leren. Daarom geven wij onze leerlingen op verschillende manieren de kans om te sporten tijdens en na school.

middagactiviteiten

Tijdens de middagpauze kun je op school kiezen voor voetbal, trefbal, basketbal of tafeltennis.

interscolaire wedstrijden

Jaarlijks terugkerende sportactiviteiten zijn:

  • voetbal: in schooljaar 2022-2023 werden onze miniemen Limburgs kampioen
  • tennis
  • basketbal
  • survival Trophy
  • stratenloop ‘Dwars door Hasselt’

Op aanvraag van leerlingen kan er ook ingeschreven worden voor activiteiten zoals handbal, zaalvoetbal en badminton.

SPORT @ SCHOOL

Naast deze buitenschoolse sportdeelnames is er ook de kans om tijdens de middag te sporten. De ministers van Sport van het leerlingenparlement zorgen gedurende het schooljaar voor heel wat variatie: basketbal, de voetbal klassencompetitie, de alternatieve sportweek, een VikingKupp waarbij zelfs een partijtje gespeeld kan worden tegen enkele leerkrachten. Elk jaar heeft de ministerploeg wel nieuwe ideeën in petto.

Uiteraard is er ook de jaarlijkse sportdag waarop kansen worden geboden tot kennismaking met allerlei sporten.

POP-uren

Nog niet genoeg van al dat sporten? Naast je studierichting kan je elk jaar een POP-uur in een sportrichting volgen. In het eerste jaar kan je kiezen voor het POP-uur ‘sportmonitor’, in de tweede graad is er het POP-uur ‘sport en gezondheid’ en in de derde graad kan je voor ‘gezondheidscoach’ kiezen.

De sport na school pas

De SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs. Je kan ermee sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil. In jouw buurt en meteen na de schooluren.

Een SNS pas kost 30 euro voor 1 periode en 45 euro voor 2 periodes.
Vraag jouw pas nu aan via 
www.sportnaschool.be.

Contacteer ons