3 oktober 2022

Taalbad in Luik

Tijdens de periodiseringsweek trokken de zesdejaars naar Luik voor een taalbad Frans. De ministers van pers schreven een artikel over hun uitstap.

Frans in de praktijk

Op dinsdag 20 september zijn we met alle leerlingen van 6 ASO op excursie gegaan naar Luik. We kregen de gelegenheid om ons Frans wat beter onder de knie te krijgen en om uit te testen hoe goed we effectief Frans kunnen spreken. Naast een aantal vragen over Luik kregen we opdrachten mee om mensen aan te spreken en naar hun mening of beleving te vragen.

geschiedenis

In de vroege ochtend kwamen we aan in Liège Citadelle, één van de hoogste punten van Luik, met een prachtig uitzicht over de stad. De afdaling van de lange trap met 374 treden, bekend als de Montagne de Bueren, zorgde voor een sportief begin van de dag.

In de voormiddag verkenden we de stad en probeerden we de geschiedenis van Luik te achterhalen. We bezochten enkele beroemde monumenten zoals het Palais des princes-évêques op de place Saint-Lambert, het geboortehuis van Simenon en het beeld van Tchantchès. We ontdekten ook een aantal schilderachtige straten die tot de oude stadskern behoren.

lokale cultuur

’s Middags kregen we de kans om iets te gaan eten en om ook de hedendaagse cultuur te leren kennen. Als extra uitdaging mochten we Luikenaars die we toevallig tegenkwamen, interviewen. We stelden hun vragen over henzelf en we informeerden naar hun mening over Luik en de leefbaarheid ervan.

Ten slotte bezochten we in de namiddag het prachtige, grote en architecturaal zeer geslaagde station van Luik Guillemins, ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava. Indrukwekkend!

 

 

Na dit laatste bezoek bracht de bus ons terug naar school.

Ministers van pers
Amy Van Gorp, Bjarne Bogaerts en Quinten Maes

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht