27 september 2021

6 ASO naar Luik voor een taalbad Frans

Tijdens de periodiseringsweek trokken de leerlingen van het zesde jaar naar Luik, voor een taalbad Frans. Minister van pers, Kristof Knaepen, schreef er een artikel over.

Taalbad in Luik (6 aso)

Dinsdag 21 september is heel 6 aso, in het kader van het vak Frans, op uitstap naar Luik gegaan om onze kennis van de Franse taal op de proef te stellen. We vertrokken ‘s ochtends om 08.30 uur en na een vlotte busrit van ongeveer een uur kwamen we aan. We begonnen de dag met een bezoek aan een gedenkteken voor de slachtoffers van de beide wereldoorlogen. Hierover moesten we een vraag oplossen in onze werkbundel. Vervolgens daalden we de trappen van Bueren af om het centrum van Luik te bereiken. Hier kregen we ruim de tijd om in groepjes onze bundel met opdrachten af te werken en iets te gaan eten. Ook hebben we enkele Luikenaren geïnterviewd voor een latere schrijfopdracht.

Architectuur

Om 13.45 uur verzamelden we opnieuw op de Place Saint-Lambert waar we terug de bus instapten voor de laatste bestemming: het station Liège-Guillemins. Daar kregen we enkele vragen voorgelegd over dit mooie bouwwerk van de bekende Spaanse architect Calatrava, voordat we om 14:35 met de bus richting Houthalen-Helchteren vertrokken. Aangekomen op school kregen we nog een uur de tijd om onze antwoorden in het net te kopiëren. Zelf vond ik dit een toffe uitstap en zeker een goede gelegenheid om onze lessen Frans in de praktijk te brengen.

taalbad

Met deze uitstap wilden we de leerlingen de kans geven om hun kennis van het Frans te toetsen aan de realiteit. Velen onder hen beseffen onvoldoende dat ze al behoorlijk Frans kunnen spreken. Ze hebben zelden of nooit de gelegenheid om Frans te spreken buiten de schoolmuren. Op deze manier werken we aan de vakoverschrijdende eindtermen zoals “samenwerken”, “verantwoordelijkheid” en “zelfredzaamheid”.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Typ hier jouw bericht